На 4-ти юли се проведе литературното четене на българския писател и поет Георги Белоречки в Кьолн. Събитието беше организирано от местния клуб „Будители“.

Младият творец ни отнесе на едно пленително пътешествие из преживяното през последните години в София, Рим, Кьолн и Северозападна България, където е роден и израснал. Но любовта на Георги Белоречки към прозата и лириката не е от вчера.

Литературните произведения на Георги Белоречки са наситени със силни емоции, някои от тях забавни и игриви, други меланхолични и трогателни. В стиховете и разказите си той дава изблик на мислите си по теми за житейския път, родината и дома, но също така и за любовта и страстта му към женския пол.

Литературната вечер беше един вид сбогуване с Кьолн, града, в който Георги Белоречки прекара последните шест години по време на следването си в Кьолнския университет. Но също и с клуб „Будители“, където от години е член на управителния съвет и помагаше при организацията на различни културни мероприятия.

В началото на август Георги Белоречки заминава обратно към София, където ще се отдаде на нови творчески премеждия. Ние, екипът наmedia pulse, сме тъжни, че скоро един добър приятел и многоуважаван член на нашия екип ще напусне Кьолн. Хубавото обаче е, че media pulse няма да го загуби окончателно, а напротив – отсега Жоро ще е нашият кореспондент в България, който ще отразява в собствена блог-рубрика на нашата страница премеждията и мислите си около тази важна стъпка.

От сърце пожелаваме на Жоро на добър път!

 

 

Сподели на профила си във фейсбук